Hoe het begon…

2013 verhuisde we naar Amerika, we gingen een nieuw avontuur aan. Het werd een tijd waarin ik zou gaan ontdekken wat ik wou worden als ik later groot ben haha, dat had ik nog niet gevonden destijds in Nederland.

 

Ik begon meteen goed, want ik was zwanger van mijn eerste kindje en genoot volop van het nieuwe leven in Amerika, vol alle kingsize maaltijden. Je begrijpt misschien wel waar dit dan naartoe gaat.. Mijn eerste zwangerschap was bewegen al snel niet meer fijn, alles deed zeer, de kilo’s vlogen eraan en ik was op dat moment al helemaal niet bezig met gezond eten, maar meer met al het nieuws qua voeding (ik hou nou eenmaal van eten). 

 

Dat samen met het feit dat er om elke hoek wel eten te vinden is en de portie grote ook niet te zuinig zijn, maakte dat ik eindigde in mijn zwangerschap rond de 110 kg en dat is met mijn 1,73 niet heel gezond. Het is daarom ook de reden dat ik eindigde met zwangerschapsvergiftiging en een liggende bevalling doormaakte, die voor geen meter op gang kwam. Ik eindigde onder gehele narcose op de OK zonder mijn man en werd wakker op de uitslaapkamer zonder kind. Een ervaring die ik niet meer vergeet, maar die mij ook deed realiseren dat ik zoals dit was gegaan NOOIT meer mee wou maken.

De 2de keer zwanger was dan ook heel anders, kennis van voeding was er nog niet en van de juiste oefeningen ook nog niet, maar oneindig eten voor twee werd wel anders en de kilo’s die ik aankwam ook. Ik vocht deze keer voor een vaginale bevalling, maar.. TOCH besloot mijn gynaecoloog de 2de bevalling weer via een keizersnede te doen, met het idee dat mijn bekkenbodem te klein zou zijn, dat was wel even pittig om te accepteren kan ik je vertellen.

Maar goed. In al deze ervaringen en het opvoeden zonder steun van familie, opvang of dergelijke, man die op oefening was en een leven als thuismoeder was ik op een gegeven moment gewoon op. Ik zorgde enkel en alleen nog maar voor een ander en was dat hele pad van zoeken naar wat ik later zou willen worden kwijt.

 

Ik voelde enorme vechtlust om mezelf weer te gaan vinden en besloot af te vallen, want laten we eerlijk zijn, dat extra gewicht voelde ook gewoon kak en gaf me niet bepaald zelfvertrouwen. Ik zette mijn wekker om 5:00 en ging sporten, gezonder eten en hierin doelen stellen voor mij en mij alleen.

 

Al gauw merkte ik dat niet alleen lichamelijk dit effect voor mij had, maar ook geestelijk. Ik begon te vechten voor mezelf in alle opzichten en door het vertrouwen wat ik kreeg in het behalen van doelen die ik voor mezelf had bepaald geloofde ik ook dat ik het kon. Ik vond mijn passie, want men oo men dit moesten meer moeders weten en gaan ervaren. Dus ik besloot alles te leren wat er te leren viel rondom voeding, beweging en het niet alleen helpen van vrouwen na de zwangerschap, maar ook zeker tijdens de zwangerschap.

 

Wat als mijn zwangerschappen nou gezonder en fitter waren geweest, waren de ervaringen dan ook niet veel beter geweest? Alle kennis die ik opdeed gaf mij namelijk ontzettend veel kennis en inzicht, deze bevallingen hadden niet zo hoeven lopen als ik wist wat ik nu wist. De pijn die ik had in mijn zwangerschappen had ik kunnen voorkomen en anders wel ondersteunen.

 

Nu heb ik mijn portie ervaring wel in de zak en komt er voor ons geen derde kindje meer om de kennis in de praktijk uit te voeren voor mezelf, maar is het nu vooral mijn drive geworden om andere toekomstige moeders en bestaande moeders bewuster te gaan maken van alle mogelijkheden.

 

Het is daarom dat ik doe wat ik doe!! Ik blijf me ontwikkelen en ik blijf gedreven leren, niet alleen uit de boeken, maar ook van andere professionals die al wat langer in dit vak werken. I'm here to give it all!!

 

En toch is elke ervaring in het leven een les. Zo kan ik nu wel zeggen;

Ik ben zoveel gelukkiger met wie ik ben en waar ik voor sta

Ik zie de zorg voor mijn man en kinderen niet meer als een baan, maar geniet vooral van de tijd die we samen hebben

Ik heb meer zelfvertrouwen

Ik ben nog zelfstandiger dan ik al was, die kast verplaats ik namelijk nu ook makkelijker met meer spierkracht haha

Ik heb eindelijk gevonden hoe ik het hoofd wat continu doorgaat nu ook echt leeg kan krijgen

Ik heb leren zorgen voor mezelf, zelfs in de momenten dat mijn man maanden achter elkaar weg is

En ik heb mijn toekomstige droombaan gewoon gevonden, welkom bij de mama trainer!

Mijn visie

Dat je jezelf zoveel meer mag gunnen en dat investeren in jezelf niet alleen super goed voelt voor jou, maar ook voor je omgeving. Jij bent die persoonlijke aandacht net zo nodig als iedereen om je heen waar jij zo goed voor zorgt, want laten we eerlijk zijn.. Je draagt een kind, baart een kind en zorgt er ook nog eens voor. Word dus nodig tijd om voor jezelf te gaan zorgen!

 

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat..

  • Ik een gevoelig persoon ben, dus ik kan zomaar met je mee zitten janken en dat is soms wel een beetje akward, maar aan de andere kant voel ik ook heel goed aan wanneer iemand niet zo lekker in zijn vel zit.
  • Als ik overtuigd ben, dan ben ik ook echt overtuigd. Ik wil alleen vaak wel echt alle feitjes en informatie weten voor ik dan zover ben.
  • Ik ben mega perfectionistisch en aardig geordend, dat valt veel mensen ook wel op. Mijn man vindt het superfijn dat het huis en alles daardoor ook altijd goed op orde is, maar vind het wat minder leuk als ik dit ook van hem verwacht.
  • Ik ben samen met mijn kinderen echt een team. Wij hebben al vele momenten zonder hun papa met elkaar doorgemaakt en tuurlijk huilen we de eerste dag wat vaker dan normaal, maar daarna maken we er vooral een feestje van.
  • Ik ben dol op eten en uiteten gaan. De gezelligheid van het samen aan tafel zitten en een heerlijke maaltijd is altijd een feestje. Als je het mijn kinderen vraagt, dan genieten die net zo van het uiteten gaan en van de meeste maaltijden die ik voor ze kook als ik doe.
  • Ik mag graag reizen. Ik ben ook al op vele plekken geweest en heb op vele verschillende plekken gewoond, waaronder Curaçao en Amerika (Florida & California).